China

BBD - Parcel E

ZOU-CN-BJ-GBD-RENDU-E1-RENDU.jpg
Architects:

Zone Of Utopia / Qiang Zou + Mathieu Forest Architecte

Assignements: 

Architecture, Construction.

Status:

Conception phase.

Dates:

2018 - 2019

Clients:

Fanyu, Business Operation Management Co., LTD.

Program:
Surface area:

Dwelling units, commercial spaces, hotel comodities

104 890 m²

Team:

ZENG Teng, WU Di, HUANG Jianping, NING Shichao, Arnaud MAZZA, MA Jia, WANG Dannan, GAO Fang, XUE Qijun, ZHANG Kaiqi.

ZOU-CN-BJ-GBD-IMG-E-GUANGQU RD E.jpg
ZOU-CN-BJ-GBD-RENDU-E-INT-SS.jpg
ZOU-CN-BJ-GBD-SEC-E.jpg
ZOU-CN-BJ-GBD-AXO-E-SS.jpg

© Copyright 2021 Zone Of Utopia. All rights reserved.

The project’s overall shape is the circle; the city’s most large water wetland park surrounds it from the west and the south, this park establish a link with the project’s internal garden. The internal green areas starts from the northern office to the east side of the lot, it extends itself along the three step terraces and arrives to the wetland park aforementioned. The morphology can be interpreted like a hand extending all over the wetland park; the green areas extend themselves like fingers stretching its phalanges. Each office has outdoor platforms with different elevations who overlook the park. The two heavy buildings on the southern side form a "city gate" where two roofs are floating on it. The calligraphy illuminates the ceiling. The metal and glass coatings enhance and magnify the vegetation aesthetic, declaring the internal public space and garden with a strong visual effect. The open sunken courtyard group allows the underground supporting businesses to obtain continuous views and light from the wetland park.

Logos_Logo - Noir.png